Ook voor het vervangen van uw koppeling

Afspraak maken

Alle handgeschakelde auto’s hebben een koppeling. De koppeling is één van de belangrijkste onderdelen van een auto en zorgt voor de overbrenging tussen de motor en de aangedreven wielen.

Slijtage

De koppeling slijt door gebruik. Hoe meer de koppeling slijt, hoe groter de kans is dat ook andere onderdelen hieronder gaan lijden. Dit heeft extra reparaties en onderhoud tot gevolg. Als de koppelingsplaten versleten zijn zal de auto moeizaam zijn bestemming bereiken. Dit is goed te merken bij snel optrekken en zware belasting. Wanneer de koppeling echt versleten is zal het motortoerental fors oplopen ten opzichte van de snelheid van de auto. De koppelingsplaat kan geen verbinding meer maken met de motor en de versnellingsbak en moet dringend worden vervangen. Het vervangen van de koppeling is arbeidsintensief. De koppeling bevindt zich tussen de motor en de versnellingsbak. Om bij de koppeling te komen zal eerst de versnellingsbak gedemonteerd moeten worden.

Koppelingsplaat, een drukgroep en een druklager

De koppeling bestaat uit een koppelingsplaat, een drukgroep en een druklager. Omdat de delen op elkaar inslijten en om een optimale werking van de koppeling te garanderen, moet de koppeling altijd in zijn geheel vervangen worden, dus zowel de koppelingsplaat, drukgroep en druklager. Hoeveel tijd de totale vervanging van de koppeling in beslag neemt, is afhankelijk van het merk en model. Dit kan oplopen tot een vervangingstijd van acht uur. Versnellingsbak revisie is bij de Versnellingsbakservice een hele slimme keus!

Afspraak maken